MAD HATTER SUMMIT

We riepen de Mad Hatter Summit 2023 bij-een op zaterdag 12 augustus 2023 om in de Taste of Wonderland speels te onderzoeken of wij aan 'mentale gezondheid en ziekte'  een radicale andere betekenis zouden kunnen geven...

Wij zijn alweer op weg en duiken maandelijks met Alice het konijnenhol in richting Wonderland voor de geboorte van een nieuw verhaal. Soms in het Nederlands soms in het Engels, Hiernaast vertellen we je iets over wat en hoe we dat doen. Het is vooral een ervaring.  Meedoen is vaak kosteloos. Leuk als jij het er óók op waagt!

Nieuwsgierig misschien? Scroll hiernaast naar het aanmeldformulier.

Taste of Wonderland nl

Taste of Wonderland™️ is een gestructureerd én flexibel programma dat de verhalen van Alice in Wonderland gebruikt om onze nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht te inspireren.


We vertrekken in de huidige realiteit en de beproevingen waarmee mensen met 'psychische aan-doeningen’ en ‘verslavingen’ in hun omgeving nu worden geconfronteerd.


De intentie ervan is om nieuwe bronnen aan te boren die het wel-zijn van ons allen ondersteunt. Ddoor en voor de gemeenschap die deelneemt


Het proces roept op tot helen, ontdekken en spelen. Zo blijven we niet in afwachting maar ontdekken vernieuwing naar onze levens.


In 'A Taste of Wonderland' zijn we op reis om mogelijkheden te ontdekken die we nu nog als onvoorstelbaar beschouwen.


Erover vertellen kan natuurlijk maar het is vooral een ervaring. Wie zich geroepen voelt een radicale shift te  onderzoeken, voor het eigen leven of dat van ons allen, wage de sprong.

Het verhaal van Alice in Wonderland is gekozen als een raamwerk om onze creativiteit en nieuwsgierigheid te inspireren - dit zijn essentiële hulpmiddelen om onze levens opnieuw te verbeelden. We doen dat met behulp van het ‘wetende veld’ (dat kun je ook quantumveld, de bron, spirit of eenheidsbewustzijn noemen).
Via de sprong door Konijnenhol begint dit proces in  de Hal met Allemaal deuren, waar Alice worstelde om door de deuren te komen. 'Onze' deuren helpen bij het identificeren van blokkades in de vorm van scheurtjes en instortingen die momenteel plaatsvinden in de geestelijke gezondheidszorg en gemeenschapssystemen en in ons leven. Deze barsten en scheurtjes bieden eveneens de doorbraken en openen mogelijkheden voor het nieuwe.


De volgende stap in het proces komt voort uit Alice's onophoudelijke gehuil omdat ze niet door de deuren kon komen, waarmee ze uiteindelijk de Poel der Tranen veroorzaakte. Hier onderzoeken we pijn, boosheid, wat ons verdriet is, wat we rouwen en wat we kunnen loslaten. Het rouwproces is essentieel. Hier kan het nieuwe verhaal geboren worden!


Zodra we in de scheuren en onze pijnpunten wat we daarvan loslaten en waarmee we vooruit kunnen, zijn we klaar om te verkennen 'wat er nieuw is. We gaan een opwindende nieuwe arena van ontdekkingen aanboren. Hier zitten de verrassingen - je ervaart onderdompelingen en krijgt demonstraties - met als tipje van de sluier: met een hoofdrol voor de natuur, muziek en eenheidsbewustzijn. Dit is onze Looking Glass, de spiegel waar Alice doorheen springt, en die net als in de verhalen uit Alice in Wonderland een alternatieve realiteit is. Dit zijn geen conceptuele ideeën; het zijn levende innovaties die een geheel nieuw uitzicht onthullen dat een uitstraling geeft naar wat mogelijk is voor onze genezing en een broodnodig sprankje hoop voor de komende reis.

Wat de Taste of Wonderland echt uniek maakt, is de The Mad Hatter's Tea Party. Hier vindt de 'magie' plaats door de vermenging van ingrediënten die we verzameld hebben) om te verbeelden naar nieuwe concepten en kansen. En dat gaat als vanzelf....

Vanaf hier ontstaat een nieuw verhaal dat het wel-zijn van  iedereen ondersteunt en ideën die klaar zijn om getest of eens uitgeprobeerd te gaan worden.


De live-evenementen worden gefilmd voor de Unbreakable Spirit-docuseries en de resultaten worden omgezet in projecten in de Taste of Wonderland Incubator, waar locale informatie globaal beschikbaar komt.


Dit formulier kun je gebruiken als je wilt deelnemen, wilt co-creeren en/of wilt  bijdragen. Mailen kan ook naar: info [at] spraaksaam [punt] nl

We zoeken contact en mailen of appen je persoonlijke en praktische informatie bijv. over de locatie naar je.

‘For, you see, so many out-of-the-way things had happened, that Alice had begun to think that very few things indeed were really impossible’  ― Lewis Carroll, Alice in Wonderland

"Als ik een eigen wereld had, zou alles onzin zijn.

Niets zou zijn wat het is, omdat alles zou zijn wat het niet is.

En omgekeerd, wat is, zou het niet zijn.

En wat het niet zou zijn, zou het wel zijn. Zie je?"

- Lewis Carroll , 'Through the Looking Glass'